Startdag 5 oktober 2013 (klik voor volledige uitleg)

Binnen enkele weken staat er ons weer een nieuw Chirojaar te wachten. Een jaar vol verrassingen, plezier en ravotten. Het nieuwe jaarthema zal bekend gemaakt worden en ook de leiding zal van groep wisselen. Een nieuw jaar brengt ook enkele veranderingen met zich mee, om zo de werking van onze Chiro nog te verbeteren. Graag lichten wij even toe wat deze veranderingen zoal inhouden.

De inschrijving zal dit jaar lichtjes veranderen. Uw zoon of dochter zal zich op de startdag (5 oktober) kunnen inschrijven voor een nieuw Chirojaar. Belangrijk hierbij is dat we zeker de juiste contactgegevens van jullie hebben, dit is namelijk van groot belang voor de nationale inschrijving van de Chiro alsook de verzekering. Kom dus zeker langs om te controleren of deze gegevens nog correct zijn. Inschrijvingsgeld dient die dag nog niet betaald te worden, alsook het betaalsysteem van de drankkaarten valt weg. De leiding zal in de week na de startdag bij alle leden langsgaan voor de omhaling van het lidgeld, zodat ook jullie kunnen kennis maken met de nieuwe leiding van uw zoon of dochter.

Een nieuw jaar zorgt niet alleen voor organisatorische aanpassingen, ook financieel komt er heel wat bij kijken. Een Chirojaar bekostigen is vandaag de dag niet meer zo vanzelfsprekend. Betaalbare kampplaatsen worden schaarser, Chiro-verzekeringen worden verhoogd en ook het spelmateriaal kent zijn prijs. In samenspraak met onze leidingsploeg en andere Chiro-diensten hebben we het jaarlijkse inschrijvingsgeld op 50 euro gebracht. Dit omvat: inschrijving bij Chiro Natioaal (+ lidkaart), verzekering voor ongevallen, 4-uurtje & drankje elke namiddag, jaarlijkse uitstappen (Bokrijk, schaatsen,…), cadeautje bij Sinterklaas & Pasen, kerstfeestje en het knutsel - en spelmateriaal. Het systeem van de drankkaarten valt weg. Gemiddeld zijn er zo’n 42 Chironamiddagen per jaar, wat neerkomt op 1,20 euro per Chiro.

Voor gezinnen met meerdere kinderen is er wel een compensatie voorzien.

(1 kind = 50 euro, 2 kinderen = 90 euro, 3 kinderen = 125 en 4 kinderen = 155 euro)

Het begin van het schooljaar is voor iedereen een periode waarin de kosten nog al eens kunnen oplopen, de mogelijkheid tot het gespreid betalen van het lidgeld is zeker mogelijk. Geef vooraf even een seintje aan de leiding en wij bespreken dan samen met jullie wat de mogelijkheden zijn.

 

Belangrijk!

Het betaalde inschrijvingsgeld kan gedeeltelijk teruggevorderd worden via de Mutualiteit waartoe u bent aangesloten. Ga zeker even langs voor meer informatie.

Deze aanpassingen werden volledig genomen in het belang van uw kind en de werking van onze Chiro. Wij hopen dan ook op jullie begrip.

Mochten jullie nog vragen hebben, aarzel dan niet om ons te contacteren. info@chirohoepertingen.be of bij de leiding.

Leidingsploeg Chiro Hoepertingen